Pedicure at home © 2024

Sportpodologie


 

Sportpodoloog Utrecht

De sportpodoloog richt zich op het verminderen en voorkomen van sportblessures en het optimaal kunnen presteren tijdens het sporten. Daarbij adviseert de sportpodoloog ook over sportschoenen en kan helpen bij voetklachten in relatie tot de sport. Gezonde voeten en de goede hardloopschoenen of sportschoenen zijn namelijk van doorslaggevend belang voor de mobiliteit van totale houding- en bewegingsapparaat.

 

Een onjuiste balans in deze basis, het niet optimaal functioneren van uw voeten en het dragen van de verkeerde sportschoenen, heet vaak gevolgen voor de rest van uw lichaam. Uw voeten, enkels, knieen, heup en rug kunnen verkeerd belast worden. Hierdoor kunnen sportblessures ontstaan. Een juiste balans helpt sportblessures te voorkomen. Zo kunnen sportprestaties aanmerkelijk verbeterd worden.

 

Zonder kennis van de sportschoen is het niet mogelijk een goed advies te geven over de kenmerken als stabiliteit, demping en afwikkeling. Bij de sportpodoloog ligt de nadruk op het analyseren van zowel de oude als de nieuwe sportschoen en het analyseren van de sportspecifieke bewegingen.

 

Neem contact op
Goede hardloopschoenen en blessures bij hardlopen

Sporten is goed. Sporten betekent ook dat uw voeten extra of anders belast worden. Veel sporters en hardlopers krijgen vroeger of later last van blessures zoals pijn in de enkels of knieën, shin splints of likdoorns. Deze sportblessures kunnen het gevolg zijn van de afwezigheid van een warming of van een te snelle opbouw, maar kunnen ook door verkeerde sportschoenen veroorzaakt worden.

 

Elke hardloopschoen heeft een andere vorm van demping. Hardloopschoenen die voor veel mensen perfect geschikt zijn, kunnen bijvoorbeeld pijnlijke gevolgen hebben voor mensen met overpronerende enkels. Door middel van onderzoek en een deskundig advies over de juiste sportschoenen kunt u uw sportplezier verhogen, sportblessures voorkomen en sportprestaties verbeteren.

 

Voorkom sportblessures

Een sportpodologische behandeling is de oplossing is voor iedereen met voetklachten of voetgerelateerde houdingsklachten. Ook voor klachten bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden biedt een podoloog uitkomst. Een sportpodoloog is voor iedereen, van alle leeftijden, klachten en wensen. Van likdoorns tot hallux valgus, platvoeten of holvoeten, achillespeesklachten, verkrampte spieren, scheenbeenklachten, hielklachten, een overbelaste voorvoet, blaren of eeltvorming.

 

Pedicureathome.nl kan als sportpodoloog helpen met:

  • kennis van sportbewegingen en krachten van specifieke bewegingen op de voet en de sportschoen;
  • kennis van de functionaliteit van sportschoenen;
  • kennis van sportblessures in relatie tot sportschoen, zolen en voeten.

 

Professioneel advies

Wilt u persoonlijk en professioneel advies over de juiste sportschoenen? Kom langs op het inloopspreekuur van Pedicureathome.nl of neem vrijblijvend contact op ons op!

 

Neem contact op

 

 

AANGESLOTEN BIJ:

       

Stipezo, ProVoet en St. Loop.