Pedicure at home © 2024

Schimmelnagel


 

Wat zijn schimmelnagels?

Een schimmelnagel is een nagel die aangetast wordt door schimmel. Schimmelnagels komen vooral voor bij de teennagels en zijn te herkennen aan een dikke, brokkelige en verkleurde nagel. De rand van de nagel kan geel worden. Het is belangrijk om te weten dat een schimmelnagel meestal onschuldig is. Een behandeling is daarom niet altijd noodzakelijk.

 

Bekijk behandelingen
Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door een huidschimmelinfectie. Schimmels zijn overal aanwezig op de huid en onder de nagelriem, maar veroorzaken een schimmelnagel wanneer de schimmel de huid binnendringt. Bij oudere mensen zijn de nagels minder elastisch en ontstaan er kleine scheurtjes in de nagels. Daarom hebben ouderen een grotere kans op een schimmelnagel.

 

Kalknagel of schimmelnagel?

Een schimmelnagel wordt in de volksmond vaak een kalknagel genoemd. Kalknagels en schimmelnagels zijn verschillende namen voor hetzelfde fenomeen. Iedere schimmelnagel is een kalknagel, maar niet iedere kalknagel is een schimmelnagel: er is pas sprake van een schimmelnagel als de kalknagel veroorzaakt wordt door een schimmel. De naam kalknagel kan bovendien misleidend zijn: er is namelijk geen kalk aanwezig bij een schimmelinfectie van de nagel, het heeft alleen betrekking op de uiterlijke kenmerken van de nagel.

 

Schimmelnagel behandelen

Een beschadigde nagel zorgt voor een grotere kans op een infectie. In dat geval kan een crème of zalf helpen om een schimmelinfectie te voorkomen. Wanneer er daadwerkelijk een schimmelinfectie en een schimmelnagel ontstaat, is een crème of zalf niet meer voldoende. Deze stoffen kunnen namelijk niet doordringen in de nagelplaat.

 

Onderneem de volgende stappen om een schimmelinfectie te voorkomen of te behandelen:

  • Draag ruime en goed ventilerende schoenen en wissel regelmatig van schoeisel.
  • Deel geen nagelschaartje met iemand anders.
  • Was je voeten zonder zeep.
  • Droog je voeten en tenen goed af na het douchen.
  • Draag elke dag schone sokken van wol of katoen.
  • Loop niet op blote voeten in natte ruimtes waar ook andere mensen lopen, zoals de kleedkamer in een zwembad.

Behandeling door Pedicure at Home

Bij Pedicureathome.nl kunt u uw schimmelnagels laten behandelen. Sinds enkele maanden worden schimmelnagels behandeld met een nieuwe experimentele methode. De methode duurt drie tot zes maanden en bevat een tweewekelijkse terugkomafspraak. De resultaten hiervan zijn goed.

 

De behandeling start met een intake. De intake is belangrijk om te kunnen bepalen hoe hoog de infectie van de nagels is. Daarbij geef ik uitleg en spreken we af hoe lang de behandeling duurt en wat u er zelf aan moet gaan doen. 

 

De behandeling duurt lang omdat een nagel schoon moet uitgroeien. Een teennagel groeit gemiddeld 1 mm per maand en een aangetaste schimmelnagel doet er vaak nog langer over. Iedere twee weken worden de nagels gecontroleerd en behandeld op aanwezige sporen. Dit versnelt het genezingsproces.

 

Door de langzame nagelgroei kan het gebeuren dat de schimmelnagels pas na een jaar volledig zijn genezen. Dit is afhankelijk van de infectie.

 

Neem contact op

 

 

AANGESLOTEN BIJ:

       

Stipezo, ProVoet en St. Loop.